In december opent in Almelo het City Craft Center haar deuren. Het City Craft Center is een samenwerkingsverband van het ROC van Twente en Stichting Comsocial.

Het City Craft Center herbergt o.a. een verkoopstore, een aantal ateliers en door (studenten van) het ROC gerunde onderdelen als een Events desk, een ICT-servicedesk en een veiligheidsservicepunt voor ondernemers. Naast kleding wordt voor de ateliers ook gedacht aan de productie van tassen, een meubelmakerij en participatie van de horeca-opleiding, o.a. met pop-up events.

Met het Center willen we, in samenwerking met de gemeente Almelo, tevens nieuwe impulsen geven aan de binnenstad van Almelo. Maar als creatieve broedplaats gaan we voor meer en bijzonder. Voor 2017 denken we bijvoorbeeld aan volstrekt uiteenlopende zaken als
• een markante benutting van de buitengevel als Public Cinema en Wide Screen
• het neerzetten van een Deutsches Lab
• een groot beachkorfbaltoernooi in de binnenstad van Almelo
• Refugee Skills in leegstaande panden in de Grotestraat.

Graag nodigen wij u uit voor onze opening op

woensdag 7 december 2016 om 15.30 uur

Tijdens deze opening zullen

Javier Cornelissen – wethouder gemeente Almelo
Fokke Veenstra – directeur MBO College voor Commercie en Ondernemen
Sjon Reimink – Comsocial (samen met Bert Timmerman initiatiefnemer CCC)

vertellen waarom zij het CCC belangrijk vinden en wat zij er van verwachten.

City Craft Center
Grotestraat 33-A • 7607 BE Almelo

uitnodiging-opening-city-craft-center

 

Het CCC wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Overijssel, Netwerkstad Twente, Stichting BVE Almelo en het Ten Hag Support Fonds. Het CCC maakt onderdeel uit van de Ontwikkelagenda 2040, een gezamenlijk initiatief van de steden Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal en de provincie Overijssel.